Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΤΙΒΕΛΟΠΕΡΙΣΚΟΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ


Αυτό το ολοκαίνουργιο κτίριο που διαλύθηκε από τον πρόσφατο σεισμό, διαφημίστηκε ως εξής από τους χιλιανούς αναπτυξιολόγους που καθόλου δεν διαφέρουν από τους απανταχού ντιβελοπερίσκους ανά τον πλανήτη:



...στο 18ο δευτερόλεπτο του video ο αφηγητής τονίζει ότι το υπέροχο αυτό κτίριο διακρίνεται από την ψηλή κατασκευάστική του ποιότητα...

2 σχόλια:

  1. καλά, αλλά ο σεισμός δεν ήταν συνηθησμένος ετσι?μετακινηθηκε λέει ο άξονας της γής... τι να λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ ότι δεν ήταν "συνηθισμένος" ο σεισμός... όμως ούτε συνηθισμένος είναι ο τρόπος που εκόπηκε αυτο το κτίριο από την βάση του.
    Λόγο των πολυ αυστηρών στάνταρτ που επιβλήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στην Χιλή πολύ λίγες ήταν οι ζημιές που παρατηρήθηκαν σε σχέση με την σοβαρότητα του σεισμου..(βλεπε τι συνέβει στην ΑΊΤΉ που δεν υπάρχουν καθόλου στανταρτ).

    Είναι ένα ολοκάθαρο παραδειγμα για το που οδηγεί η μανία του γρήγορου κέρδους από τους ντηβέλοπερς αλλά και της απουσίας ΗΘΗΚΗΣ ΤΑΞΗΣ αλλα και ΕΛΕΓΧΟΥ από την πολιτεία. Οδηγεί σε προχειρότατες εδαφολογικές εξετάσεις που αν δεν είναι συμφέρουσες, αγνοούνται. Οδηγεί επίσεις στην χρησημοποίηση των πιο φτηνών υλικών για την κατασκευή για να κρυφτούν ακολούθως οι ατέλειες και προχειρότητες κάτω από το "χαλί".

    Πόσοι και πόσοι Κυπραίοι αναγκάστηκαν να ανακαινήσουν το σπίτι ή το διαμέρισμα που αγόρασαν, 5 χρόνια μετά που το αγόρασαν διότι αρχισε να αποσυντήθεται? Σκεφτείτε λοιπόν τι έχει να γίνει σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή