Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

CYPRUS IN WIDE ANGLE



  MIA ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΕΑΤΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΥΠΙΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΤΟΠΙΑ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ, ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ. 

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ" ΣΤΟ PHOTOSHOP ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΤΙΚΕΣ...

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΞΥΔΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Η πολυμορφική έκθεση CYPRUS IN WIDE ANGLE αναπαριστά εντυπώσεις από τη φύση και την αρχιτεκτονική της Κύπρου. Φωτογραφικές αποτυπώσεις, απομακρυσμένες από το φυσικό τους περιβάλλον, παρουσιάζονται μέσα από ειδικές κατασκευές, αποκτούν όγκο, μέγεθος, σχήμα, φως και δημιουργούν ένα νέο εικαστικό τοπίο. Ο επισκέπτης έχει την αίσθηση πως με την τρίτη διάσταση βρίσκεται μέσα στη φωτογραφία, αντιλαμβάνεται το βάθος της. Το τοπίο ολοκληρώνεται με ήχους και μυρωδιές.

  
Πρόκειται για μια καλλιτεχνική συνάντηση των Λόυκα Βαλέβσκι και  Αλεξάνταρ Γιότοβιτσ. Ο Βαλέβσκι προέρχεται από το Θέατρο, αλλά αυτή τη φορά εμφανίζεται εξαιτίας της αγάπης του για τη φωτογραφία. Και ο Γιότοβιτς, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες πάνω στο σχεδιασμό φωτισμού στην Κύπρο, καλείται να επέμβει, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που έχει «μέσα» και «έξω» από τη φωτογραφία το φως.









Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ...


http://www.mitos.org.cy/                                                                                                   








1 σχόλιο: